Обединени на празника: Денят на будителите събра първите в държавата.  Националното

...
Обединени на празника: Денят на будителите събра първите в държавата.  Националното
Коментари Харесай

Обединени на празника: Денят на будителите събра първите в държавата


Обединени на празника: Денят на будителите събра първите в страната.  Националното знаме беше издигнато на обичайна церемония пред постройката на президентската институция в Деня на националните будители.
Президентът и висш главнокомандващ
на Въоръжените сили Румен Радев одобри почетния строй на Националната гвардейска част.  Знамето беше издигнато под звуците на химна на България.

На церемонията участваха ръководителят на Народното събрание Вежди Рашидов, служебният премиер Гълъб Донев,
министри от служебният кабинет,
 кметът на София Йорданка Фандъкова, национални представители от 48-ия парламент, военнослужещи, жители.

 Румен Радев президентство

След това президентът насочи одобрение във връзка Деня на националните будители. Будителите са носители на културата, морала и свободата, заяви Румен Радев.

 1 ноември президентство

„ На този ден дано си спомним, че будителят не постоянно живее елементарно. Често тези хора си отиват без време, а ги почитаме едвам посмъртно. Иска ми се да ги разпознаваме приживе “, уточни той.

„ Всеки от нас има своите будители и ще бъде благополучие за тях, в случай че чуят тази благодарност от нас “, добави президентът.

 1 ноември президентство

Той благодари на всички хора на изкуството, учителите, мъже и дами на доблестния образец и куража, които следват ден след своята задача на будители.

 1 ноември президентство Румен Радев се похвали още, че откогато е президент за първи път на този празник се събират всички – и ръководителят на Народното събрание, и министър-председателят, и министри, и ръководители на културни институции.

 1 ноември президентство

На церемонията участваха ръководителят на Народното събрание Вежди Рашидов, служебният министър председател Гълъб Донев, министри от служебният кабинет, кметът на София Йорданка Фандъкова, национални
представители от 48-ия парламент, военнослужещи, жители.„ Нека това бъде знак, че сме разпознали и прегърнали заветите на нашите възрожденци и просветители да бъде единни, да работим дружно за напредъка на България “, приключи тържественото си слово президентът.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР